Гергьовден е един от най-светлите Български празници. Как да си приготвите рецепта за най-вкусното Гергьовденско агнешко месо със спанак и пресен лук? Днес ще споделя с вас, каква е тайната рецепта за агнешкото ястие, която я научих от моята свекърва. Тя я приготви за нас още миналата година. Стана изключително вкусна и се изяде изключително бързо 😊

В това трудно време и предизвикателството COVID-19, пред което сме изправени изисква много воля и подкрепа, за да се справим. Подкрепяйте се скъпи приятели, чувайте се с близките си, въпреки че няма да можете да се видите за Гергьовден. Бъдете здрави, отговорни и се пазете! А сега и моята рецепта с агнешко месо за Гергьовден:

За Гергьовден – рецепта за агнешко месо върху канапе от спанак и пресен лук

Необходими продукти:

1 кг. агнешко месо от бут;
600 гр. спанак около
5 връзки пресен лук;
1 или 2 връзки девисил;
1 или 2 връзки магданоз;
4 скилидки чесън;
домашен червен пипер 3-4 с.л.

черен пипер на зърна и за поръсване;
сол на вкус;
400 мл. топла вода около
40 мл. олио

Начин на приготвяне на рецептата с агнешко месо на фурна:

Спанака, пресния лук, девесила, магданоза и чесъна се нарязват на не много дребно. Задушават се в 25 мл. от мазнината, докато леко омекнат зеленчуците. Добавят се 1 с.л. червен пипер, 1 с.л. сол непълна, черен пипер на зърна 1 ч.л. Приготвената смес се изсипва в подходяща тавичка.

Върху тях се поставя агнешкото месо, което предварително е поръсено с домашния червен пипер (около 2-3 с.л.), черен пипер и сол на вкус. След като се постави месото, се полива с останалата мазнина и се налива предварително затоплената вода. Покрива се с алуминиево фолио и се поставя във фурна на 200 градуса за около 2 часа. След което се отстранява фолиото и се допича за около 15 мин.

Переодично се проверява, ако водата е извряла се долива малко топла вода.

Приятен апетит 😊

Ако нашата статия ви е харесала, ще се радваме да оставите коментар или да я споделите с приятел във Фейсбук. Очаквайте скоро и други интересни статии в сайта

Всички използвани текстове и снимки в рецептата са авторски и се забранява копирането им и използването им в други сайтове, без съгласието на babinigozbi.com!

Интересни рецепти от нас които си струва да прегледате: