Наближават Коледните и Новогодишни празници и вдъхновени от тях ние ще ви разкажем, как можете сами да си направите Коледни играчки за елхата. Нужно ви е само малко свободно време, малко боички и желание да се забавлявате. Ако случайно си имате и някой малък помощник в къщи, ще свършите страхотна работа.

Коледни играчки от тесто:   

Коледни играчкиКакво ни е необходимо за тестото:

 – 2 бр. чаени чаши брашно;

 – 1 бр. чаена чаша сол;

– 1 бр. чаена чаша вода.

 

Начин на приготвяне:


Коледни играчкиПродуктите се смесват и разбъркват в купа. След което се замесва меко тесто. Разточва се с точилка на силиконова постелка или плот с дебелина около 5 мм. С Коледни формички изрязваме тестото и ги подреждаме в тавичка, предварително покрита с хартия за печене.

Печем на ниска температура 120 – 130 градуса около 2 ч. Идеята е по скоро да се сушат, а не да се пекат.

Коледни играчкиОт посочената доза излизат средно около 2 тавички с формички. Ако желаете, може да намалите пропорционално дозата. Ние ги изпекохме и двете тавички едновременно, като след един час им сменихме местата.

Как да разберете дали са готови? Трябва да станат твърди като “камък”. Изваждате в подходящ съд и ги оставяте да изстинат.
Друг интересен ефект на соленото тесто е, че наподобява много пластелина. Работата с тесто, действа успокояващо на децата и се препоръчва от много психолози. Доста е пластично и може да се играе много успешно с него. Децата много го харесаха и падна голяма игра, както сe вижда и от последната снимка.

Коледни играчки

Коледни играчки

Украсяване и рисуване на Коледните играчки…

  1. Подбирате си хубави боички. Най- добре е да са златисти, става доста красиво;
  2. Оцветявате както намерите за добре играчките и оставяте да изсъхнат;
  3. Ако имате силиконов пистолет за лепене и намерите откъде да закупите малки щипки, може да залепите на гърба на всяка играчка по една щипка. Става много красиво!

И ето вече си имате красиви Коледни играчки, които сами си направихте. Можете да сложите в пликче по 6 бр. и да подарите на приятел или да направите като нас.

Коледни играчки

Всички изработени Коледни играчки, бяха дарени за благотворителната кампанията “Предай нататък”, организирана от SoftUni Digital, 1% промяна, училища Intellect, рекламна агенция Xplora и рекламна агенция BURJOAZIA. Със събраните средства ще бъдат закупени конкретни неща за хора в нужда – домове за сираци и старчески домове. 

По Коледа се случват чудеса! Не забравяй и ти да си пожелаеш нещо, точно на Бъдни вечер – ще се сбъдне!

Ако нашата статия ви е харесала, ще се радваме да оставите коментар или да я споделите с приятел във Фейсбук. Очаквайте скоро и други интересни статии в сайта